Hitta fina antikviteter

När det gäller antikviteter kan dessa finnas på både loppmarknader och i speciella antikvitetsaffärer. Om man vill ha de allra bästa priserna är loppmarknader ofta att rekommendera men nackdelen är att man där själv måste ha koll på vad som är värt något och inte. Hos en antikvitetsaffär är sakerna ofta värderade av kunniga personer, och man kan ibland få intyg på det. På en vanlig loppmarknad saknas det helt och man måste som köpare känna efter om en pryl verkligen är värd det pris som är satt på den, eller kanske rent av mer.

När på året bör man leta?

Om man är på jakt efter riktigt bra fynd och fina antikviteter kan det vara klokt att leta under hela året. Ofta tenderar många fler att besöka loppmarknader och second hand-butiker under sommaren och semestern. Det gör att man i de allra flesta fall får vara tidigt ute. De största chanserna att göra riktigt bra fynd är under hösten, eller våren när många passar på att rensa ut hemma inför kommande säsong. Man kan dock inte vara helt säker på när fynden dyker upp. Plötsligt är det någon som ska flytta, eller så har någon avlidit och skänkt en större del av sina ägodelar till loppmarknaden. Då kan det verkligen finnas all anledning att titta lite extra. Det är då mycket stor chans att göra bra fynd.

Små städer kan bjuda på överraskningar

Om man är ute och reser och passerar flera små städer och byar med loppisskyltar kan det vara klokt att stanna till ett par gånger. Det är ofta på mindre organiserade loppisar som man har chans att både göra bra fynd och dessutom få ner priserna lite. Ofta vill människor bli av med sakerna och någon krona är bättre än inget alls. Den är typen av loppmarknader är allra vanligast i mindre städer och ute på landet.