Att anordna en loppmarknad

Oavsett om man behöver bli av med föremål, om man behöver tjäna lite extra eller båda delarna, kan en loppmarknad vara en mycket bra sak att anordna. Det krävs inte speciellt mycket resurser och ofta tar det inte heller speciellt lång tid att bli av med sina prylar. Men vad bör man tänka på?

Sätt rätt priser

När man ska anordna en loppis är det alltid viktigt att man sätter rätt priser priser på föremålen som ska säljas. Om man gör prislappen för hög kommer det att bli svårare att sälja sakerna och då får man varken in pengar eller blir av med dem som önskat. Om man vet med sig att man kanske satt en för hög prislapp bör man vara beredd på att kunderna kan börja pruta ner priserna och det kan då vara klokt att acceptera ett bud.

Välj en bra dag

Oavsett om man ska ordna en loppis hemma eller i någon annan lokal bör man välja en bra dag att anordna den på. Ofta kan helger eller semestrar vara de allra bästa valen. Under de vanliga veckodagarna arbetar de flesta och då finns det oftast varken tid eller möjlighet att besöka en loppmarknad. Man bör också sätta en bra starttid för loppisen. Det kan många gånger vara bättre att starta lite senare eftersom att många gillar att ta sovmorgon under lediga dagar.

Fundera på paketpriser

I de fall man har riktigt många saker av samma sort eller som liknar varandra kan det vara klokt att fundera över om man kan ordna paketpriser. Samma sak gäller om en köpare vill handla riktigt många saker på loppmarknaden. Det kanske kan vara värt att få några kronor mindre, men i gengäld bli av med fler prylar. Många saker tappar också i värde om de inte säljs tillsammans. Så är till exempel fallet med matserviser, ljusstakar och liknande föremål.