Att tänka på under en loppmarknad

På loppmarknader kan man finna det mesta i stort sett. Här finns ofta allt från böcker till porslin, krukor, tallrikar och mindre möbler. Det gäller att titta noga för att upptäcka alla fynd och det kan dessutom löna sig att komma tillbaka flera gånger. Om det är en större loppis kanske inte allt är uppackat på samma gång utan då kan flera godsaker gömma sig i kartonger under eller bakom bord. Men vad mer kan det vara bra att tänka på när man ska gå på loppmarknad?

Kom i tid

När man ska gå på loppmarknad kan det vara klokt att vara där i god tid. Ofta kan man göra riktigt bra fynd precis när loppisarna öppnar. Efter bara ett kort tag kan de allra bästa sakerna redan vara köpta.

Pruta ner priser om det behövs

På loppmarknader kan man i många gånger få ner priserna på en del saker. Många gånger är det saker människor bara vill bli av med och det kan då vara värt att pruta. Det kan också löna sig att gå igenom saken man vill köpa ordentligt. Kanske hittar man någon skada som säljaren inte sett som sänker värdet ytterligare lite grann.

Titta inte bara efter etiketter

Om man är ute efter att hitta riktiga antikviteter kan det vara klokt att inte bara leta efter olika påklistrade etiketter på föremålen utan efter riktiga stämplar. Många föremål och möbler har en gång i tiden märkts med olika klistermärken men om föremålet är gammalt är risken mycket stor att detta ramat av. Även när det gäller stämplat man de försvinna på föremål som är gamla och som har använts mycket. Om det är något specifikt man letar efter på en loppmarknad bör man därför också se till att ha koll på övriga kännetecken som föremålet kan ha.